Hij is er weer, de koereiger

Als je nu in Lentevreugd wandelt en een grote witte vogel ziet, denk je al gauw aan een grote of kleine zilverreiger. Maar onlangs werd er een andere witte reiger gespot, namelijk een koereiger. Het is een kleine en gedrongen reiger met korte gele snavel en in de winter donkere poten. Te onderscheiden van kleine zilverreiger door korte gele snavel, en van grote zilverreiger door grootte en kortere poten en snavel. Koereigers zijn vaak te vinden in de buurt van koeien, omdat deze veel vliegen aantrekken. Daar zijn koereigers dol op. Vandaar de naam koereiger. Niet zo gek dus dat de koereiger die onlangs in Lentevreugd is gezien tussen de grote grazers loopt. Tijdens werkzaamheden die recentelijk plaatsvonden in Lentevreugd, was een aantal koereigers snel ter plekke om wat beschikbaar gekomen insecten op te pikken uit de afgeschraapte grond. Deze grond wordt overigens gebruikt om de noordelijke randsloot te dempen. In 2016 is er ook eens een koereiger gezien in Lentevreugd.

  • opzij, opzij, opzij
    opzij, opzij, opzij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *