Geslaagde vogelexcursie op 2 maart

Het was een zeer zonnige lente-ochtend met een fris windje op Lentevreugd afgelopen zaterdag 2 maart 2024. Speciaal voor leden van de Haagse Vogelbescherming was er op die dag een excursie onder leiding van IVN natuurgids Hugo Woudenberg. Achttien vogelaars wandelden mee. Hugo vertelde ze over hoe het voormalige bollengebied in 10 jaar tijd is getransformeerd tot kwelgrasland met rellen, sloten en poelen. Ook vertelde hij hen over de pogingen van de Stichting Leeuwerikfonds om de veldleeuwerik als broedvogel terug te brengen op Lentevreugd. De groep zag veel vogels, waaronder: graspieper, buizerd, torenvalk, putter, kneu, zanglijster, kievit, blauwe reiger, zilverreiger en heel eventjes een goudvink. Behalve vogels zagen ze ook ree├źn, hazen, Konikpaarden en Schotse Hooglanders. Kortom: een geslaagde excursie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *