Opvallend veel barmsijzen te zien

Tijdens de 21e editie van de Nationale Tuinvogeltelling die in het laaste weekend van januari plaatsvond, bleek dat er opvallend veel barmsijzen in Nederland zijn. Zowel aan de kust als in het midden van het land zijn ze met tientallen tegelijk te zien. Mogelijk worden ze door een gebrek aan zaden in ScandinaviĆ« en Rusland deze kant opgedreven. Barmsijzen trekken vaak op met sijzen en putters. Ze komen op de zaden van de zwarte els af. Ook in Lentevreugd zijn ze samen met sijzen en putters gespot in de elzenbosjes. Daar doen ze zich te goed aan de zaden in de elzenproppen aan de bomen of aan de rijpe zaden die op de grond zijn gevallen.

  • sijzen in els
    sijzen in els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *