Vroege-lente wandeling in Lentevreugd op 26 maart

blauw druifje
blauw druifje

Terwijl de kievit zijn karakteristieke baltsvlucht laat zien, neemt de natuurgids van IVN Leidse Regio u op zondag 26 maart mee dit prachtige natuurgebied in. De lente is aangebroken en daarom zal er vooral aandacht zijn voor de bodes die deze periode kenmerken. Naast de kievit zullen ook andere (vroege) vogels van zich laten horen. Her en der zullen plantjes hun bloemen laten zien. Omdat  het gebied voorheen een bollenland is geweest, is dit ook waar te nemen aan de bloembollen die hun kop opsteken. Naast grote dieren zoals de Konikspaarden en Schotse Hooglanders is er ook aandacht voor de kleinere (water)diertjes. De diverse poeltjes en rellen die Lentevreugd van water voorzien, zitten vol met leven.

Wandel mee en laat u verrassen door wat Lentevreugd in de lente allemaal te bieden heeft. De gids vertelt u er graag over. De wandeling zal ongeveer 2 uur duren en begint om 10.00 uur. Verzamelen bij het parkeerterrein van Lentevreugd (bij de rotonde Katwijkseweg/Kokshoornlaan). Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *