Winterwandeling in Lentevreugd op zondag 26 februari

wandelpad

Een natuurgids van IVN Leidse Regio neemt u mee het gebied in, waar u ongeveer anderhalf uur lekker gaat doorstappen. De gids vertelt u van alles over de planten en dieren in Lentevreugd en zal stil staan bij de lentebodes. Lentevreugd was vroeger een bollengebied en het kan zijn dat er hier en daar nog bloembollen in de grond zitten. Ook zal de gids iets vertellen over de werkzaamheden die Staatsbosbeheer en Dunea afgelopen jaar in Lentevreugd hebben verricht. Dunea heeft een transportleiding vernieuwd en Staatsbosbeheer heeft nieuwe rellen gegraven en een verhard pad aangelegd dat naar een vogelkijkpunt leidt. Vanaf dat kijkpunt heeft u prachtig uitzicht over de rietlanden. Na afloop biedt IVN u een kop koffie of thee aan in restaurant De Baron aan de Katwijkseweg, niet ver van Lentevreugd. De wandeling begint om 10.00 uur, verzamelen bij het parkeerterrein van Lentevreugd (bij de rotonde Katwijkseweg/Kokshornlaan). Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *