Werken aan natuurherstel

Het komende half jaar vinden er werkzaamheden plaats in Lentevreugd. Tussen medio augustus en medio november werkt Staatsbosheeer aan natuurherstel. Aansluitend zal Dunea de in Lentevreugd aanwezige waterleidingen gaan vervangen. Omwille van de veiligheid sluit Staatsbosbeheer tijdens de werkzaamheden een groot deel van het gebied af voor publiek. De route vanaf de ingang naar het vogelkijkplatform en het platform zelf blijven wel bereikbaar en toegankelijk. Met de werkzaamheden beoogt Staatsbosbeheer de diversiteit en robuusheid van het gebied te vesterken. Het moerasdeel zal worden vergroot, om water langer vast te houden en de ontwikkeling van vochtige natuur te stimuleren. Er wordt een nieuwe duinrel (waterloop) aangelegd en de reeds aanwezige duirellen worden hersteld. Plaatselijk worden delen afgelplagd, om duingrasland te bevorderen. De werkzaamheden zijn eind 2022 afgerond.

  • gereedmaken ondergrond voor rijplaten
    gereedmaken ondergrond voor rijplaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *