Uit volle borst

Aanstaande woensdag is het Koningsdag en vieren we de 55e verjaardag van Koning Willem-Alexander. Overal in het land kleuren de straten oranje en wordt het Wilhelmus uit volle borst meegezongen. In Lentevreugd zal de blauwborst zijn beste pootje voor zetten. Door zijn kleuren (blauw, oranje, bruin) en uitbundige zang is het een opvallende verschijning in de Nederlandse vogelwereld. Vanwege de blauwe borst heten blauwborsten blauwborst, maar de oranje staart mag er ook zijn! Als je hem wilt zien, moet je snel zijn. Nu laat hij zich zien en horen vanuit een wilg of duindoornstruik. Als er eenmaal jongen zijn, leiden blauwborsten een verborgen leven in het moeras. Bijgaande foto van een opgewonden mannetje is genomen vanaf het nieuwe Vogelkijkpunt in Lentevreugd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *