Tipje oranje

Afgelopen vrijdag 11 juni startte het EK voetbal en vandaag speelt het Nederlands elftal, maar van oranjekoorts lijkt nog weinig sprake te zijn. In Lentevreugd is het oranjegevoel al voorbij. De vliegtijd van het oranjetipje zit er voor dit jaar weer op. Sinds drie jaar wordt de vlinder waargenomen in Lentevreugd; steeds mannetjes op zoek naar vrouwtjes. Vanaf 2017 worden er op de website Waarneming.nl waarnemingen van oranjetipjes doorgegeven in het naastgelegen Panbos. Ook dat betreft steeds mannetjes. Er bestond slechts één waarneming van een paring waarop dus een vrouwtje te zien was. Dit jaar is een foto genomen van een vrouwtje in het Panbos. Er is daar sprake van een kleine populatie, wellicht omdat de waardplant look-zonder-look er in groten getale te vinden is. In Lentevreugd staat een andere waardplant, namelijk pinksterbloem. Wie weet wordt er volgend jaar een foto gemaakt van een vrouwtje oranjetipje op een pinksterbloem in Lentevreugd.

  • oranjetipje mannetje
    oranjetipje mannetje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *