Lentekriebels

De lente is begonnen en dat is in Lentevreugd goed te merken. De eerste vogels keren terug uit het zuiden om hier te gaan broeden, maar de meesten vliegen na een korte pauze verder. De koperwieken trekken door naar het noorden en hebben nog een lange reis voor de boeg. Merel, blauwe reiger en misschien ook putter zouden in de buurt kunnen gaan broeden. Een paartje grauwe ganzen is in ieder geval een nest aan het maken in het riet. De overvliegende krakeenden zijn nog niet zover, die moeten eerst nog paartjes vormen. Buizerds cirkelen in baltsvlucht miauwend omhoog. Het oude nest aan de duinvoet wordt weer in gebruik genomen. De paarden genieten uit de wind van de warme zonnestralen en een van de koeien likt haar pasgeboren kalf schoon.

  • putters in de elzen
    putters in de elzen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *