Hollandse Duinen wil nationaal park worden

ondergaande zon boven sneeuwlandschap

Hollandse Duinen heeft de officiële status van nationaal park aangevraagd bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Een belangrijke stap in de samenwerking van Dunea, Staatsbosbeheer, de provincie Zuid-Holland en 53 gebiedspartners om een duurzaam, veerkrachtig en toegankelijk nationaal park in Zuid-Holland waar te maken. Het creëren van groene buffers rond kwetsbare Natura 2000-gebieden, om stikstof op te vangen, is één van de prioriteiten van Nationaal Park Hollandse Duinen. Ook staan de inrichting van het watersysteem en robuuste ecologische verbindingen tussen deze en andere natuurgebieden hoog op het lijstje. Dit allemaal om de biodiversiteit te vergroten. Tegelijkertijd kijken de gebiedspartners naar het verbeteren van de toegankelijkheid en beleefbaarheid van het park en het in goede banen leiden van bezoekers.

De provincie Zuid-Holland dient de statusaanvraag in namens alle partners. Het ministerie van LNV beoordeelt de aanvraag in het eerste kwartaal van 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *