Vogelvriendelijke golfbaan

witte kwikstaart

De golfclub van De Kieviten is een heleboel nestkasten rijker. Tijdens de jaarlijkse Kieviten Golfweek afgelopen september kregen de winnaars van verschillende wedstrijden een nestkastje cadeau met de bedoeling de vogels rondom de golfbaan een handje te helpen. Natuurgids Hugo Woudenberg, vrijwilliger bij IVN en actief op Lentevreugd, adviseerde wat de beste plek is om de nestkasten op te hangen. Sommige nestkasten werden voorzien van een metalen plaatje rond de invliegopening, zodat de spechten het gat niet open kunnen hakken. In de winter zullen er vogels in de kastjes slapen en in het voorjaar gaan ze er hopelijk in broeden. Met het juiste beheer kunnen de vogels er genoeg eten vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *