Herfstwandeling in Lentevreugd op 29 september

De zomer is bijna ten einde, de herfst dient zich aan. Wie nu in de duinen wandelt of fietst ziet struiken vol duindoornbessen, rozenbottels en bramen. Ook de bomen en struiken in Lentevreugd dragen bessen; een gedekte tafel voor de vele vogels in het natuurgebied. De vogels die hier blijven vetten op voor de winter, anderen voor een lange trektocht naar het Zuiden.

duindoornbessen

Op zondagochtend 29 september organiseert IVN een wandeling in Lentevreugd. De natuurgidsen besteden aandacht aan de typische herfstverschijnselen: bessen, zaden, paddenstoelen, trekvogels en de bronst van de ree├źn. De twee uur durende excursie start om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein van Lentevreugd (naast bollenbedrijf Overdevest, Katwijkseweg 19a, 2242 PB Wassenaar). Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *