Wandelexcursie voor vroege vogels

Op 12 mei barst de Nationale Vogelweek weer los en worden er in heel Nederland vogelexcursies georganiseerd. Ook in Lentevreugd: op 12 mei. U moet wel vroeg uit de veren, want de excursie start om 07.00 uur. U maakt kans op het zien van bijzondere vogels als rietzanger, kneu, graspieper en torenvalk. Dit jaar is uitgeroepen tot het Jaar van de Huiszwaluw, omdat het niet goed gaat met deze vogel. Uiteraard zullen de excursieleiders tijdens de wandeling aandacht besteden aan de huiszwaluw, die in Lentevreugd nestmateriaal verzamelt en jaagt op insecten. En de zeldzaam geworden veldleeuwerik, hoe gaat het daarmee? De excursieleiders vertellen u wat er wordt gedaan om Lentevreugd als broedplek aantrekkelijk te maken voor de veldleeuwerik.

KneuDe wandeling duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor beginnende en gevorderde vogelkenners. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Startpunt is het parkeerterrein bij de ingang van Lentevreugd, Katwijkseweg 19A in Wassenaar. De excursie gaat over onverharde paden, die soms drassig zijn. Het gebied is daarom niet geschikt voor minder validen. Trek waterdichte wandelschoenen of laarzen aan en vergeet uw verrekijker niet. Neem eten en drinken mee. Er is geen horeca en er zijn geen sanitaire voorzieningen. Er mogen geen honden mee. De excursieleiders hebben vogelboeken bij zich en een telescoop waar u doorheen kunt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *